Scaune Auto Copii, O necesitate Obligatorie

Veți avea probleme cu poliția rutieră dacă nu veți folosi acest accesoriu pentru autoturismul vostru. Noul Cod Rutier modificat prevede că minorii care au înălțimea de până în 1, 35 metri vor putea fi transportați cu mașina doar dacă sunt așezați în niște scaune speciale pentru copii. Este o adaptare a legislației românești la cea auropeană, iar încălcarea acestei prevederi poate aduce o amendă de mai bine de 400 de lei și se lasă și cu 3 puncte de penalizare pentru șofer. Nu doar asta e problema. Scaunele auto pentru copii îl protejează realmente pe micuț în caz de impact, ceea ce simpla centură de siguranță sau blocarea ușilor mașinii nu o pot face destul de eficient. E mai simplu să faci o investiție nu foarte mare, să scapi de coșmarul amenzilor și să-ți transporți copilul în deplină siguranță. Pentru asta e nevoie să te adresezi unor specialiști. Pe bekid.ro găsești foarte multe variante de scaune auto copii, la prețuri pentru mai toate buzunarele și, mai mult, ai garanția că sunt eficiente.

Ca să nu mai vorbim de faptul că cele mai multe dintre ele arată și foarte bine ca design. Hai să vedem câteva amănunte despre modelele puse în vânzare pe OutletMall.ro. De exemplu, Coșulețul Auto Bebeluși CANGAROO Olymp Roșu, este un scaun pentru bebelușii în greutate de până la 13 kilograme, este autoajustabil și poate fi folosit atât pentru scaunul din față, cât și pentru cel din spate al mașinii dumneavoastră. Scaunul este dotat cu perniță specială pentru susținerea capului copilului, un buton pentru ajustarea lungimii centurilor de siguranță și un mâner pentru transport ajustabil și el în mai multe poziții, în așa fel încât să fie transportat în condiții cât mai lejere. Acest model costă 249 de lei. O altă variantă, ceva mai performantă și cu dotări suplimentare este scaunul auto MK 500 Baby Travel Albastru. Acesta este confecționat din materiale de calitate și are centuri de siguranță cu prindere în 5 puncte, echipate cu protecție pentru umeri, cu perniță pentru nou-născuți, cu sistem de reglare al centurilor de siguranță, cu un buzunar pentru accesorii și suport pentru capul copilului. Scaunul are patru trepte de reglare a unghiului de înclinare și este recomandat grupei de copii cu greutate între 0 și 25 de kilograme. Acest model de scaun auto pentru copii costă, la outletmall, 419 lei. Produsele de la outletmall.ro sunt noi, se livrează în 24 de ore de la lansarea comenzii, prin Fan Curier, au certificate de garanție, iar clientul are posibilitatea de a returna produsul în 14 zile, dacă acest nu corespunde nevoilor sale.

S-ar putea ca unii dintre noi să-și spună că nu sunt mari probleme dacă acel scaun pentru copii lipsește din dotarea masinii. Din păcate, nu este deloc așa, putem plăti 400 de lei amendă în cazul în care nu respectăm această prevedere legală. Iată mai jos un extras dintr-un material, pe care l-am găsit aici, pe această temă.

„Codul Rutier a fost modificat si spune ca minorii care au pana la 1 metru si 35 de centimetri inaltime pot fi transportati cu automobilul numai daca sunt asezati in scaune sau pe niste perne speciale. Astfel, Romania se aliniaza legislatiei europene.

In trei saptamani veti plati 400 de lei amenda daca veti transporta copilul cu masina fara sa respectati masurile de siguranta impuse de lege si anume obligativitatea de a avea un scaun auto copii atunci cand calatoriti in masina cu copilasul dvs.

Nu usile blocate va salveaza copilul in cazul unui impact, ci un scaun adaptat pentru micut, cu centuri de siguranta in trei puncte.

Iata ce se petrece in habitaclu atunci cand are loc impactul: copilul este aruncat si izbit de peretii masinii, forta unui parinte, care l-ar strange in brate, nu are efect, iar copilul ar fi aruncat ca un proiectil.

Asa ca legea romaneasca a fost adaptata la cea europeana, pentru ca sa oblige parintii sa-si protejeze copiii. Noul regulament spune ca minorii care au pana 135 de cm inaltime, sa fie pusi intr-un scaun special.”

Și cum trei săptămâni trec repede, folosiți cu încredere, în următoarea perioadă, scaunele auto omologate pentru copii de la bekid.ro, pentru siguranța copiilor voștri și evitarea neplăcerilor provocate de nerespectarea legii.